След забраната на Орлин Горанов да пее: Веселин Марешки отмени концерта в София

Концертът на Веселин Марешки, който бе насрочен за 31.03.2023 г. в Двореца на културата и спорта, се отменя, обяви самият кандидат за 49-ия парламент. 

„Концертът на 31.03.2023 г. в Двореца на културата и спорта беше един символичен подарък към моите съграждани от Варна, но в последния момент от БНТ наложиха забрана за участие на част от гост изпълнителите.
През годините съм доказвал, че винаги изпълнявам обещанията си. Поредното доказателство за това е откритата преди дни бензиностанция в гр. Велики Преслав. Сега, поради независещи от мен обстоятелства, не мога да събера звездите на България на една сцена и със съжаление съобщавам, че концертът се отменя.
Изказвам благодарността си към артистите за подкрепата и се извинявам на всички варненци за създаденото неудобство!
Заедно с инициативния комитет продължаваме активно да работим по Договора за изграждане на бензиностанция и хранителен магазин на справедливи цени!“, написа Васелин Марешки във фейсбук. 

В концерта участие трябваше да вземе Орлин Горанов, да което той най-вероятно щеше да бъде уволнен като водещ на предаването „Последният печели“ по БНТ1, за което Lupa.bg първа писа.

Всички водещи на предавания в обществената телевизия имат категорична забрана да участват в предизборни кампании и да се асоциират с партии и коалиции и това е уточнено във вътрешния правилник на медиата. Горанов не е щатен служител на БНТ1, но е сред лицата на държавния канал, така че правилата би следвало да важат и за него.

Самият Орлин Горанов обаче заявил, че изобщо нямал представа, че концерта е платен от Марешки и е предизборен. Той бил ангажиран от скандалния импресарио Владислав Славов и смятал, че става дума просто за „един пролетен концерт“. Според източник на Lupa.bg, за изявата си изпълнителя е получил хонорар в размер на 4000 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.