След като беше министър и депутат: Радостин Василев ще се пробва за кмет на София

Независимият депутат Радостин Василев обяви изненадващо, че ще се кандидатира за кмет на София, противно на прогнозите, които го спрягаха, че ще се бори за кметското място в Плевен, където е избирателният му район.

Василев обяви решението си на нарочна пресконференция в БТА. Депутатът огласи и лозунга си, който гласи: „Без ГЕРБ и ДС в София“.

„Абсолютни невежи“ нарече той номинираните кандидати за кмет на София досега, които, според него, не разбирали от проблемите на София и затова решил да се бори за кметското място.

Василев обяви осем приоритета, сред които изреди градския транспорт и паркирането, концесията на „Софийска вода“, „Топлофикация“, детските градини и нова детска болница.

Бившият депутат от ИТН и от ПП планира още да въведе нощно и хибридно почистване на улиците, а чистотата в столицата, по думите му, е във възможностите на общинската администрация. Депутатът възнамерява да ревизира концесионните договори за сметопочистване, защото се източвали милиони, по думите му.

„Топлофикация“ пък винаги се е използвала политически, дружеството има нужда от реформиране и преструктуриране, коментира той. „Всяка шахта е дупка в София“, констатира Василев и обеща подмяна на тролеи и автобуси, както и промяна в начина на възлагане на ремонтите. „15 пъти правят паветата пред Народното събрание“

Радостин Василев смята още да забранява графитите, защото били белег на недоимък и мизерия, особено пък върху паметници на културата. По думите му, трябва да има специално указано място за това и на други фасади да бъде забранено.

Витоша да бъде превърната в спортен център за зимни спортове с нови лифтове с целогодишен достъп, обяви още намерението си кандидат-кметът. По думите му това ще реши проблема софиянци да се редят на 6-часови опашки в Банско.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.