Слави Василев и Харизанов вдигнаха луд скандал в ефир заради Радев и властта

Политолозите Георги Харизанов и Слави Василев влязоха в жесток спорт в ефира на bTV заради думите на президента Румен Радев, който обвини властта за убийството на Алексей Петров и каза, че няма да позволи 3 март да бъде зачеркнат като празник. Това щяло да се случи с помощта на народно движение.

Василев прогнозира, че държавният глава може се впусне в някакъв вид политически проект заради опитите на властта да променят историята.

Харизанов пък обвини Радев, че ако държавата е слаба, а мафията силна, това се дължи на него, защото той е управлявал държавата в последните две години.

Василев се опита да защити президента обвини своя опонент в русофобия и двамата гости започнаха да се прекъсват със спорове най-вече свързани с историята на България. 

В един момент Харизанов повиши сериозно тон: „Не ми говорете за Сталин, пак се опитвате котвата да я преиначите“.

„Сегашните управляващи вкараха в обществото темата „3 март“, за да владеят и разделят обществото“, отговори му Василев.

„Ако имате сигнали за корумпирани в управлението, ви призовавам да ги докажете със сигнали и факти“, контрира Харизанов, на което другият отговори, че все още няма такива.

Двамата продължиха да се карат и прекъсват в ефир, като водещият не успяваше да взема думата. „С този дебат за миналото нищо няма да излезе между нас“, заяви отчаяно Василев.

„За какво да се караме с Г-н Василев, аз говоря с факти, той говори с тези, така че няма причина да се караме. Хайде да не говори г-н Радев от името на целия български народ“, повиши отново тон Харизанов.

След това двамата влязоха в спор за Паметника на съветската армия.

Накрая водещият успя да ги прекъсне, за да завърши предаването и им обясни, че много са горещите теми и няма как всички да бъдат изчерпани.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.