Слави е готов да вземе третия мандат

Най-малката парламентарна група „Има такъв народ“ остава в готовност да получи третия мандат за съставяне на правителство и ще положи усилия да го реализира в разговор с всички останали. Това съобщи депутатът Ивайло Вълчев пред Нова телевизия.

Групата вече заяви тази готовност на консултациите с президента Румен Радев, който досега неизменно е предпочитал да връчва третия мандат на БСП.

„Имаме готов принцип, по който да разсъждаваме и да работим. Готови сме да водим разговори с всички в Народното събрание, ако третият мандат стигне до нас“, подчерта депутатът. Добави, че биха искали първата и втората политическа сила да направят същото – да разговарят и с останалите, а не само помежду си, както правят.

Той съобщи, че групата в близко бъдеще ще внесе в парламента проектопромени в Закона за референдумите, които да направят реализирането на допитванията доста по-лесно.

Преди дни „Има такъв народ“ съобщи, че не е успяла да събере достатъчно подписи за референдум за президентска република. „Има моменти в състоянието на една страна, когато по-ежедневни въпроси стават по-видими и изглеждат по-важни, отколкото големите идеи. Темата вече е отворена, тезата, че системата не работи по начина, по който хората очакват, става по-видима и остава все така актуална“, коментира Вълчев.

Той призова „бюджетът да престане да бъде входна такса за следващите избори“, както досега, след като „всяка партия гледа да натовари такива пера, които да й осигурят по-красив старт в нови избори“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.