Слави бесен! Помислете за избитите по пътищата деца, за които лятото повече няма да дойде

„Помислете за всички деца избити по пътищата на България, за които лятото вече няма да дойде.“ Това пише по повод на последната жестока катастрофа, при която бе прегазено 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София във фейсбук страницата си лидерът на ТН Слави Трифонов.

„Аз съм такъв, че когато нормалните хора изпитват тъга, аз изпитвам ярост. И, за да не става много лично, ще ви кажа, че се опитвам да измисля всякакви варианти, с които да помогна това да спре. От всички градове да се опаковат с камери до брутални закони, които да плашат и наказват извършителите на подобни престъпления. Дали това ще помогне, не знам. Опитвам се да правя, каквото мога с моите възможности“, заявява Слави Трифонов на страницата си във Фейсбук.

Според него обаче, „истината е, че има част от нашите съграждани, които явно не притежават чувство за отговорност, състрадателност и морал и не знам как да ги спрем“.

„Явно е въпрос на манталитет. А как се спира нещо, което вече е създадено… нямам отговор, но разбира се, трябва да се борим. Всички. Кой с каквото може. И денят е мрачен, и лятото си отива, общо взето тъжна работа“, допълва Трифонов.

Постът му завършва с клип на песен в изпълнение на Лили Иванова, с който призовава:

„Помислете си, докато я слушате, за всички деца избити по пътищата на България, за които лятото вече няма да дойде.“

Катастрофата стана в събота около 21 часа. От СГП и СДВР съобщиха, че 37-годишният шофьор е бил с два промила алкохол в кръвта, а преди да се случи инцидентът няма спирачен път. Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека. В колата – „Мерцедес“ Е класа, пътували жена и дете, които не са в семейни отношения с водача. Жената знаела, че мъжът е пил, но не го спряла да седне зад волана, защото не изглеждал неадекватен. Автомобилът не е на нейно име, нито на водача. Все още се установява на кого е. Има достатъчно доказателства за привличането на задържания като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата, при евентуален умисъл, добавиха от прокуратурата.

В събота около 21 часа 37-годишният шофьор с два промила алкохол в кръвта прегази 15-годишно момче на пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Цар Иван Шишман“ и „Ген. Гурко“ в София. Преди да се случи инцидентът няма спирачен път. Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да убие детето.  В колата – „Мерцедес“ Е класа, пътували жена и дете, които не са в семейни отношения с водача. Жената знаела, че мъжът е пил, но не го спряла да седне зад волана, защото не изглеждал неадекватен.  Има достатъчно доказателства за привличането на задържания като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата, при евентуален умисъл, съобщиха от прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.