Скандалът с Асен Василев и чорапогащниците на учителите се разгаря!

Синдикат „Образование“ (СО) е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи  – „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, казани за българските учители от лидер на „Продължаване промяната“ (ПП) – това се казва в позиция на СО.

Ето какво още заявяват от там по повод скандала, предизвикан от Асен Василев: 

„Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!

Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…“.

Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! 

Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, 

Вие им казахте, че работят некачествено, 

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?

Дори последните две увеличения от миналата година не станаха по предложения на Вашата партия. 

Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.

Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление!

Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната „нормалност“ и външен вид!

Синдикат „Образование“, г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители!

Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023.“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.