Силен коментар: Единственият шанс е алтернатива на Борисов, другото е агония и смърт на нацията

Цялата тази дандания около кой и дали ще направи правителство, кой и как бил спечелил/загубил изборите, не струва „пукната пара“, преди да изчистим темата за честността на изборите. Защото това е Началото на всичко.

Ако някой ни лъже, или манипулира, ако са изключени контроли, които са гаранция да не се манипулира сбора на гласовете от отделните секции, при това има мнозинството протоколи са сгрешени с „материален“ ефект върху изборния резултат. Тук искам специално да подчертая думата „материален“ – не означава, че 90 процента от гласовете са манипулирани, а дори 3 процента да са манипулирани, това са десетки хиляди можа да са отнети от едни и прибавени на други, с което се променя всичко – кой и от какви позиции преговаря, какъв е вотът на народа, и кому и какъв мандат дава.

Предупреждавам, защото медиите започнаха с чалгата около кой ще прави правителство – Борисов ще го направи и то бързо, за да приключи с темата за честността на изборите – но не журналистите не копаят около възможната им фалшификация – та предупреждавам – без да изчистим тази тема, вярата в изборите отива „на кино“ и ще взривим демокрацията изобщо. А може би това е целта на фалшификаторите.

Тъй като „интелектуалците“ или по-точно художествено-творческа интелигенция, продължават да обясняват колко е нужно всички да се прегърнем, особено ППДБ Борисов, да напомня, че в момента е въпрос на най-висш патриотичен и морален дълг да се съхрани живо отрицанието на всичко, което той представлява, защото надолу по неговия път на корупция и поквара, България ще бъде разпъната на Кръста.
Да се примириш, означава да се съгласиш с всички престъпления от миналото му при злоупотребата му с власт – защото той точно това иска – гаранция, че няма да бъде разследван, обвинен и съден.

Можеше да се търси разбирателство с него, и то под условието на гаранции единствено за честен съд, само ако не беше прегазил морала, като открадна изборите. Само ако не контролираше прокуроратурата на Гешев и не я използваше като „юмрук на народа“.

Отрицанието от подкрепа на Борисов е последната надежда, че в бъдеще може да има почтеност и морал в управлението, че ще се оправят дефицитите във властта, и сегашните и бъдещи поколения ще имат шанс да превърнат страната в обетована земя за всички българи, за да има смисъл да останеш в страна, която не е местопрестъпление.

Но не само – съгласието с Борисовото управление, означава да приемеш, че и днес и утре винаги ще бъдеш ограбван, мамен /както при изборите/, манипулиран, оставен с единствената перспектива да емигрираш, ако не си съгласен.

Не се залъгвайте, приготвили са и „тояга“ в преносния и буквалния смисъл – ще форсират влиянието на Възраждане – и ще вкарат в Парламента техните закони за чуждестранни агенти, за концлагери и разправа с инокамислещите. От друга страна, Гешев вече е приготвил остена и разследва Димитър Стоянов, измисля ОПГ, конспирации, заговори, преврати за да оправдае не само морално, но и физическо насилие. България се русифицира – не виждате ли че както в Русия, все повече български граждани бягат от страната за да се спасят от преследване. Ще кажете Цветан Василев е виновен, Божков също – като са виновни защо не ги осъдят, защо не ги разпитат.
Помнете ми думата – разследващите журналисти в скоро време ще трябва да емигрират, точно както несъгласните с Путин и да пишат от чужбина.

Борисов държи нахъсканите медийни хрътки и тези от Възраждане и Гешев срещу несъгласните с него и предлага избор – или с мен или в канавката или в чужбина.

Тези, които изтъкват, че той бил демократ по душа и не използвал насилие са част от Лъжата – не използвал насилие, а от поне от 10 години, по негова диктовка има черни списъци в централните медии? Знам, защото съм част от тези списъци и всеки ден имам обаждания от журналисти с желание за интервюта, които след това се отказват, поради „съображения“. Той затри много бизнеси, вкара невинни хора в затвора / това за тези, които го изписват като мъченик за една нощ прекарана в ареста/, затри хиляди съдби, да не говорим че и много смърт има след него, грехове за които не може да има опрощение.

Борисов нареди на своите да мълчат, защото иска да притъпи усещането за откраднати избори, за отнета надежда и че всеки следващ път той пак ще краде избори – защото може и защото остава безнаказан.

Да кажа в прав текст – всеки, който призова да се клекне на Борисов е съучастник в неговите престъпления. И моля не ми говорете за Украйна -защото никой не му пречи да си направи правителство и да помага на Украйна. ППДБ ще подкрепят такива прицелни политики. Но не могат да споделят грехопадението му и да носят със себе си неговия Срам.

Битката в момента е възможно най-важната, най-същностната и най-достойната – червената линия, която бе начертана, не е израз на каприз или невъзможност да направиш компромис в името на по-голяма цел – България, а отчаяна стъпка към съхранението на последното, което ни държи заедно като народ – Вярата, че на тези територия, може да имаме общи интереси, споделени ценности, в които едните нямат да крадат другите. Другото е да се съгласим на вътрешно робство и беззаконие, легитимирано от главен прокурор.

Всички, които виждате в екрана да защитават Борисов и статуквото, бяха част от модела на Луканов на прехода – и назначената опозиция, сред която имаше блестящи изключения, но достатъчно много имплантирани „агенти на задкулисието“ – които „продаваха“ под европейска и атлантическа маска стремлението си към властта. Това са същите онези, които сега си искат лева, да същия лев който катастрофира няколко пъти заради тях през 90 те години. Други облякоха дрехата на „декларативния антикомунизъм“ и започнаха да търгуват с всичко, което можете да се превърне в политически и монетарен дивидент.

Единственият шанс на България е да има #алтернатива на модела Луканов – Борисов. Другото е агония и смърт на нацията.

Изправени сме пред Рубикон.

Коментар на дипломата Илиян Василев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.