Шефът на СОС: Конкурс решава какво да се построи на мястото паметника на Съветската армия в София


„Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с „Демократична България” взехме категорично решение и оказахме на държавата да премести Паметника на Съветската армия. Натоварили сме областния управител да изпълни това наше решение. Вече е готова подготовката да обявим международен архитектурен конкурс в какво да се превърне това пространство”. Това заяви по НОВА председателят на СОС Георги Георгиев.

 Относно новината, че руската федерация обяви, че ще започне разследване за вандалските прояви срещу монумента, Георгиев каза следното: „Аз бих посъветвал руските служби да се грижат за престъпления на територията на Русия. България е суверена държава. Така, че имаме си достатъчно компетентни органи, които проверяват сигнали”.

Той коментира и предстоящия местен вот:

„Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-добрия кандидат, защото до момента не виждаме автентична силна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат нужда. Изборите в София много често са заложник на политическите битки, на голямата игра. Виждаме един политически миш маш, който ни бе предложен от тройната градска коалиция”, допълни още Георгиев.

За рисковото шофиране в София, Георгиев заяви, че на 15 места е поставена нова червена настилка за намаляване скоростта на автомобилите. Над 300 пък са осветените пешеходни пътеки.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.