Сърбия ще засили присъствието на полицията в граничните райони с България и Северна Македония

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза по време на обиколка в Регионалния център на граничната полиция към България, че полицията прави всичко възможно за пресичане на незаконната миграция и на всички трафиканти на хора, съобщават сръбските медии.

Той каза, че 95 процента от мигрантите идват в Сърбия от  България и Северна Македония и съобщи, че участието на полицията в тази зона ще бъде допълнително засилено и в близките дни ще бъде сформиран щаб в Прешево, до границата със Северна Македония.

„Служителите на МВР са сериозно ангажирани да защитават националната ни територия и гражданите и ще предприемат всички мерки за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти в страната ни. Ще останем в тази област, а и в северната част на Сърбия, докато не решим напълно този проблем“, каза Гашич.

На срещата с командира на жандармерията Саша Косович и други ръководители на министерството на вътрешните работи беше обсъдена настоящата ситуация и бяха уточнени стъпките, които трябва да се предприемат в бъдеще.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.