С 15-сантиметрово острие е намушкан шофьорът, блъснал дете в Прилеп

Трима остават в ареста, най-вероятно дядото е намушкал 57-годишния мъж в крака

Открит е ножът, с който е бил убит 57-годишният шофьор, блъснал фатално 6-годишно дете в село Прилеп, научи „24 часа“ от свои източници.

Острието на хладното оръжие е 15-сантиметрово. То е нанесло голяма порезна рана в прасеца на шофьора, вследствие на което той е издъхнал от остра кръвозагуба.

Водачът на камиона е бил нападнат в кабината. По тялото му не са открити следи от насилие – той не е бил бит, а направо намушкан, разкриха разследващи.

От 7 задържани за бруталната саморазправа, към момента в ареста са трима – бащата, дядото и чичото на загиналото дете. Все още се установява кой от тях е нанесъл фаталния удар с нож, но най-вероятно ще се окаже, че това е дядото. Той е криминално проявен и осъждан.

Ще бъде повдигнато обвинение за за умишлено по чл.115  от НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 г., каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. „Ще действаме твърдо и безкомпромисно в рамките на законовите си правомощия и няма да допуснем правосъдие да осъществява улицата“, категоричен е прокурор Чинев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.