Румен Радев подпука кабинета: Тласка България към война!

„Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти малко преди да отлети за Австрия.

Президентът коментира и думите на военния министър, който наскоро каза, че е необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна. „Не е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България. Основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани“. И допълни, че някои политици не осъзнават дълбочината на проблема и “гледат на тази война сякаш на театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители“.

По повод избрания за и. д. главен прокурор Борислав Сарафов президентът заяви, че парламентарно представените партии търсят да назначат техен човек в „стола на главния прокурор“.

“Това, което се случва, е урок за цената на достойнството и принципите в политиката“, заяви президентът. И допълни, че обществото трябва внимателно да следи и да упражнява контрол върху фигурата, изпълняваща длъжността главен прокурор“. Причината е, че неговото назначение не минава през детайлна процедура, нито през указ, издаден от президента, припомни Радев.

“Неговата фигура може да остане дълго. Ние трябва да съдим за Сарафов по отношението му за имунитетите и делата на трупчета за корупция. Той трябва бързо и ясно да се позиционира – дали ще помага на определени политически фигури, или не“, заяви Радев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.