Румен Радев с положителна проба за COVID-19, няма да лети за Баку

Президентът Румен Радев отменя участието си в десетия глобален форум в Баку. Държавният глава, който е в Азербайджан, е дал положителна проба за COVID-19. Впоследствие са му били направени още два теста, които са отрицателни.

Президентът не проявява симптоми на заболяването, но въпреки това е решил да отмени участието си във форума, съобщи пресслужбата на държавният глава.

По-рано Румен Радев е провел видеоконферентен разговор с азербайджанския си колега си Илхам Алиев. Той е заявил, че през май тази година азербайджанската държавна петролна компания SOCAR ще открие свой офис в България.

Това е знак за сериозните намерения за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави в енергетиката, е посочил още Радев.

Очаква се Илхам Алиев отново да посети страната ни, а азербайджанската държавна петролна и газова компания да открие офис в България.

„По време на посещението си в София миналият октомври президентът Алиев пое ангажимент държавната петролна и газова компания „Сокар“ да открие офис в България, което вече означава истински намерения. Офисът вече се оборудва и очакваме май месец той да бъде открит. И не само, очакваме в най-скоро време президентът Алиев отново да посети България“, заяви Радев, цитиран от БНТ. 

„Виждате за какъв кратък период от време, където официално да се присъедини към българската инициатива „Солидарити ринг“, която е изцяло в съзвучие с европейската визия за гарантиране на доставките, за тяхната сигурност, за тяхната диверсификация, за търсене на нови възможности, така че ние усилено работим заедно успехите да са налице и още по-големите успехи тепърва предстоят“, заяви още Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.