Румен Радев: Цените растат, скандалите се множат, а управляващите се готвят да сменят националния празник

„Явно управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика“, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Неделино.

„Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски“, коментира президентът.

Според него признанието на Бойко Борисов, че е имало среща с Алексей Петров е признание, че държавата се управлява задкулисно.

Вчера премиерът акад. Николай Денков бе категоричен, че не е имал среща с Алексей Петров и дори не го познава.

Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, когато държавата е слаба, мафията е силна, заяви държавният глава.

Държавният глава доразви тезата си.

Все по-ясно е за всички, че държавата се управлява задкулисно, затова и управляващата коалиция не чува гласа на хората и по отношение на смяната на националния празник, каза президентът Радев.

Той повтори своето изявление от Шипка, че 3 март е червената линия на народното търпение.

Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи чрез всенародно допитване, посочи Румен Радев.

Според него управляващата коалиция не чувала хората.

Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта, посочи Румен Радев, цитиран от БТА.

Според него това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от самите принципи и норми на правене на европейска политика.

Относно оставката на главния секретар на МВР, държавният глава коментира с думите, че това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и дори лични цели.

Държавният глава присъства на откриването на 22-ия Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира неделинския двуглас като уникална песенна проява в Родопите, както и да насърчи даровити деца да покажат таланта си. Във фестивалната програма, която продължава до 3 септември, ще се включат над 4000 индивидуални изпълнители и колективи от цялата страна, както и участници от Полша, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Албания, Сърбия, Гърция и Грузия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.