Румен Христов: „Промяната“ ще си счупят главата в опит да окупират властта

„36-те депутати от „Продължаваме промяната“ се опитват да окупират всички властови позиции и дават много неясни сигнали. Надявам се да не изчерпат търпението“, предупреди лидерът на СДС и депутат от групата на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред БНТ.

Нека, но както се казва, сигурно ще си счупят главата. Нашето съдействие е, че подкрепихме правителството, опитахме се да подадем експерти. Вярвам, че по-овластената личност е министър-председателят, но предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места.

Христов смята, че и в групата на ГЕРБ-СДС и в тази на ПП-ДБ има много по-добри експерти, отколкото сегашните министри. Министерският пост е политически пост, съответно и министрите са политически лица, заяви Христов.

„Оправданието „не искам хора, които вече сме управлявали“ – ами г-н Денков и той е управлявал като министър. Много неясни неща и неясни сигнали – да не ни изчерпат търпението се надявам“.

На въпрос какво би се случило при такъв сценарий, Христов заяви: „Бламиране на правителство, какво може да се случи?“

Той коментира и спора около създаването на комисия за имунитетите. Въпреки че няма избран председател, подобно на останалите, тя също ще бъде свиквана от председателя на парламента.

По думите на Христов е традиция исканите имунитети а бъдат обсъждани в комисия и след това да се внася предложение. Това е традиция, отменена от 2012 г., когато се мина към доброволния отказ от имунитети.

Христов посочи, че неразбирателствата между управляващото мнозинство ще забавят и разговорите за регулаторите.

„Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и докато не постигнем някакво разбирателство, ще вървят трудно разговорите за регулаторните органи, ВСС, инспектората и т.н.“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.