Румен Гечев: Коалиция с ГЕРБ? Абсурд

„За БСП е непреодолимо препятствие да влезем в коалиция с ГЕРБ и ние нямаме никакво намерение да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Нямаме никакво намерение да реализираме предизборната програма на партията. ГЕРБ играят двойна и тройна игра. Те трябва да се определят и да кажат с кого искат да управляват и какви цели искат да преследват“, това обясни депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

Той посочи, че за партията важен приоритет е бюджетът на България и гарантирането на социалните и икономическите интереси на средната българска класа, на българските производители – основно малки и средни.

„БСП, която, макар и с около 24 души в предишния парламент, успя да убеди партньорите си и да наложи много сериозен социален пакет за защита на работещите семейства, на българските деца, на пенсионерите, ние в този парламент ще държим да се запазят тези придобивки и да се развиват така, както се развиват в другите страни членки на ЕС“, обясни още Гечев пред „Нова нюз“.

„Няма покана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за лидерска среща към Корнелия Нинова. Въпросът изобщо не стои така дали ГЕРБ – СДС ще провеждат преговори с другите партии. Това, което нас ни интересува, е какво ще се направи с приоритетите на Република България, как ще бъдат защитени интересите на българския бизнес, а не кой с кого ще преговаря“, добави депутатът.

Той посочи, че му е трудно да каже каква е възможността да се състави правителство с мандат на ГЕРБ. Дори и да се състави, проф. Гечев е на мнение, че няма да бъде по програма само на ГЕРБ. Депутатът посочи, че от социалистическата партия са спокойни и очакват решението и развитието на събитията.

„За нас от БСП, чисто егоистично партийно, е по-добре да сме в опозиция, но не е добре за държавата да се формира такъв партиен съюз между първите две партии поради това, че ние имаме много сериозни притеснения, не партийни, а български, че такъв съюз може да тласне страната към участие във военни събития в Украйна, което би имало тежко икономически и геополитически последици“, смята социалистът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.