Румънски граничари заловиха българин, опитал да превози нелегални мигранти

Румънските полицаи на границата са спрели 116 мигранти да преминат нелегално румънско-унгарската граница, предаде агенция Аджерпрес и БТА.

В четири камиона, управлявани съответно от двама турци, един българин и един румънец, са открити общо 80 мигранти. Шофьорите на камионите са превозвали мебели, амбалаж, катализатори и зеле за компании в Словакия, Унгария, Австрия и Италия.

Румънските гранични власти са установили, че нелегалните мигранти са граждани на Алжир, Бангладеш, Шри Ланка, Индия, Пакистан, Афганистан, Непал, Сирия и Етиопия на възраст между 19 и 51 години. Те са били влезли легално в Румъния, уточни румънската гранична полиция в Арад.

В ТИР, шофиран от турски гражданин, са открити още 26 граждани на Еритрея, Бангладеш и Сирия, които възнамерявали да достигнат нелегално държави от Западна Европа.

В района на Нъдлак румънската гранична полиция е заловила също 10 души, които се придвижвали пеша в посока Унгария. Проверката установила, че става дума за граждани на Пакистан, Непал, Бангладеш, Шри Ланка и Индия на възраст от 19 до 37 години, пребиваващи законно в Румъния.

Шофьорите, в чиито камиони са открити нелегалните мигранти, са разследвани за трафик на хора, а чуждестранните граждани – за опит за незаконно преминаване на държавната граница, уточнява Аджерпрес.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.