РОКАДИ: Метлата пак играе в bTV

bTV обяви важни промени във висшия ръководен екип на медията. Позицията директор „Програма“ се поема от Апостол Пенчев. В същото време Дарина Петрова се присъединява към телевизията като директор „Човешки ресурси“ и в новата си роля ще се фокусира върху разгръщане на позицията на компанията като най-добър работодател в индустрията.

Тази промяна настъпва в момент, в който bTV се фокусира върху интегрирането на съвременни дигитални технологии и иновативни стратегии в основната си дейност.

Апостол Пенчев и Дарина Петрова поемат позициите от Христо Хаджитанев и Наташа Кумчева, които се разделят с телевизията по взаимно съгласие след дългогодишна всеотдайна работа и принос за компанията. Двамата ще продължат да работят в bTV до 31 декември, осигурявайки плавен преход на бизнес операциите.

„Трудно се разделяме с Наташа и Христо, които за дълъг период от време заемаха ключово място в нашата дейност. Изказвам най-дълбоката си благодарност за всичко, което са направили за bTV. Уверен съм, че Дарина и Апостол ще направляват успешно внедряването на иновациите в нашите бизнес процеси, като ще спомогнат на медията да утвърди водеща роля и да се справи с бъдещите предизвикателства“, каза Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV.

Дарина Петрова започва кариерата си в областта на  „Човешки ресурси“ в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в  секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки.

Дарина притежава образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

Апостол Пенчев се завръща в bTV с богатия си телевизионен опит, където е бил програмен директор в периода 2005-2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е също така висши мениджърски роли в Българската национална телевизия, телевизия PRVA и B92 TV в Република Сърбия, и Нова Броудкастинг Груп в България.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.