Родителите на убитите пред „Соло“ разбрали от медиите за задържането на Илиян Тодоров

Не бих казала, че службите са работили добре. Никой не може да ме убеди, че през тези 10 г. Илиян не се е чувал с майка си, с баща си, казва майката на убития Васил

Родителите на загиналите пред дискотека „Соло“ момчета – Кирил и Васил, са научили от медиите, че убиецът им Илиян Тодоров е бил задържан в Узбекистан. Това разказаха пред БТВ бащата на Кирил Михаил Въжаров и майката на Васил Виолета Александрова.

„Възмездие е дума, която не знам защо така се използва. За мен възмездието е за всички тези хора, които упорито работеха 2 г., за да докажат убийството и да се стигне до осъдителна присъда. Възмездието е за неговите приятели, които сега ми се обаждат. Те започват да вярват, че в тази държава наистина ще се случи това, което трябваше преди 10 г. Убиецът трябва да влезе в затвор и да си понесе доживотната присъда“, каза Въжаров.

„Питахте – вярвате ли, че ще бъде свършена работата тук. За мен много важно е прокуратурата, която в момента движи цялото нещо. Малко ми стана обидно първо, че беше редно прокуратурата да ни се обади след задържането, а ние го научихме от медиите. Това не е секретна информация, след като го огласяват, редно беше да вдигнат телефона и да ни кажат първи. Мисля, че г-н главният прокурор тук и във вашето студио е постоянно атакуван за реформи, мен това не ме интересува, но е редно той да излезе и да огласи какво се е случило, какво се случва – пратил ли е документи за екстрадиция, разговарял ли е с колегата си там и др. Нека да излезе да каже, не да гадаем“, призова той.

Доколкото знаем 3-4 дни е траело неговото разпознаване след задържането. Имаше редица случаи, в които да го установят и намерят. Имаше засичане, няколко пъти публикации и съмнения, че е разпознат. Доколкото знам е водено и разследване в една държава. Неговото издирване през всичките 10 г. го извършва отдел издирване към прокуратурата, допълни още той.

„Вчера научих за задържането и то от майката на Кирчо първо. Силно се надявам, че този път институциите ще си свършат качествено работата и наистина виновникът ще бъде върнат в България, и ще си понесе заслуженото. Може би е напуснал, след като бившата съдия Ченалова го освободи. Изцяло нейна бе вината за пускането му на свобода. Бащата тогава беше с позиции, беше с ранг на зам.-министър от БСП, не си спомням вече, но тогава от БСП доста хора лобираха за убиеца“, каза пък Виолета Александрова.

„Интересували сме се, доколкото е възможно, от нашите служби дали издирването продължава. Мисля, че отдавна бяха спрели и разчитаха на червената бюлетина, която Интерпол пусна. Българските служби не бих казала, че са работили добре. За 10 г. никаква информация за него. Никой не може да ме убеди, че една майка не е потърсила 10 г. детето си. Чувал се е с майка си, с баща си. Надявам се сега да си свършат работата“, каза още тя.

Тържествена смяна на караула пред Президентството

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.