Родителите и на двете деца, поразени от мълния, са били на стадиона

Бащата на момчето, което почина, е бил пряк свидетел на случилото се. Заедно с други родители е наблюдавал тренировката зад оградата, защото според правилата не било е разрешено да са в непосредствена близост до самото игрище. Майката на второто дете, за живота на което се борят лекарите в УМБАЛ „Медика“, също е решила да придружи сина си, но е била по-далеч – при басейна в спортния комплекс. 

Около 20 деца са тренирали на страничното игрище, на което малко преди 19,20 часа е паднала мълнията. Треньорът е бил там и е наблюдавал играта. По думите му всичко е станало внезапно и според него към този момент не е имало предпоставка за буря. Тренировката вече е била към края си.

„Голям шок беше за абсолютно всички. Четири възрастови групи тренираха на стадиона. Някакъв нелеп инцидент, като на филм. Имаме указания от ръководството и при най-малките индикации, когато има предпоставка за подобен случай, природни явления, да не допускаме децата да тренират, даже отлагаме тренировки“, допълни Дерменджиев.

Заедно с колега започнал реанимационни действия на двете момчета. Те продължили до пристигането на линейките. В болницата е откарано и трето момче, което е било близо до двете деца, но след преглед е освободено.

На мястото на трагедията млади футболисти и треньорът Дерменджиев сложиха рози и запалиха свещички, които оформиха като сърце.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.