Разминахме се с голям взрив в държавата: Адаш на Пацо Терасата – посланик в Канада

Съвпадение на имената бе напът да взриви държавата заради прясно назначение на президента Румен Радев на апетитния пост „посланик в Канада“. Както по-рано Lupa.bg ви информира, Пламен Георгиев Георгиев бе изпратен с указ от „Дондуков“ 2 на 2 февруари в столицата Отава да представлява България. Но първоначалната информация от бившия депутат и лидер на ЕНП Мария Капон бе, че става въпрос за небезизвестния Пацо Терасата – ексшефът на КПКОНПИ, впоследствие назначен за консул във Валенсия, чието име гръмна с „Апартаментгейт“-а през 2019 г.

Източници на Lupa.bg в президентството обаче отхвърлиха тази информация и уточниха, че става въпрос за съвпадение на имената на двамата Пламеновци. 

Пламен Георгиев Димитров беше назначен за консул в Испания (Валенсия) от третото правителство на ГЕРБ през 2019 г., след като напусна председателския пост на антикорупционната комисия заради скандал с неузаконена тераса.

През 2022 г. обаче правителството на Кирил Петков го отзова от дипломатическия пост. „

Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват“, каза тогава действащият по онова време премиер Петков. 

Ето го указа на Радев за другия Пламен Георгиев, а заради недоразумението Капон изтри поста си. Същото стори и колегата й от „Ние идваме“ адв. Николай Хаджигенов. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.