Разгеле! Бойко каза кого издига за кмет на Пловдив, утре обявява и кандидат-кмета за София

След дълго чудене и маене, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кого номинира за кмет на Пловдив. Обеща утре да събере журналистите и да каже кого издига за кмет на София.

Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за градоначалник на Пловдив. Той е досегашен кмет на район „Тракия“.

Лидерът на ГЕРБ отиде в Пловдив, където лично оповести номинацията му като успешен досегашен кмет на района от централата на партията там.  Той отговори и на въпроса защо в последния момент обявява кандидата си и кои са били потенциалните кандидати.

„Защото винаги търся и по-добро, затова ГЕРБ 20 г. и в момента е близо с 7 по-напред от обединените, защото ние търсим развитие. Ако имаше по-добър кандидат, щях да събера групата и да кажа на структурите „считам, че този човек ще се справи по-добре“.

Той препоръча на своя отбор да води позитивна кампания и да показва направеното през последните три години, когато управляваше града.

„Лични квалификации – не. Обиди – не. Показвате направеното“, поръча Борисов на своите. И настоя кандидатите на ГЕРБ така да водят кампанията, че след три седмици в парламента ГЕРБ пак да имат мнозинство.

Борисов допълни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи кандидат на ПП-ДБ на балотаж, където те са стигнали до втория тур.

„Кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби, вървят само надолу“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос дали има проведена социология по отношение на подкрепата към Костадин Димитров, Борисов отвърна: Социологията за мен е това, което е направено.

През изминалите години мога много да изброявам направеното от ГЕРБ за този град, детски градини, пречиствателна станция, стадиони и още много други“, заяви Борисов, като припомни, че града не е имало дори спортна зала. „Има с какво да сравнявате последните три години, ако искате с града ви да стане това, което стана в държавата. Последните три години – нищо. Водният цикъл завърши с наши проекти, стадионите също. Тези, които се явяват сега и дават заявка за управление, управляваха и тогава“, каза Борисов.

До този момент Борисов все още не е съобщил само номинацията си за столицата и покани медиите утре в София, когато ще я обяви.

„Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив. Утре заповядайте в София“, заяви Борисов.

Само преди ден слухове и публикации спрегнаха името на подалия оставка кадър на бТВ Антон Хекимян за кандидат-кмет на ГЕРБ в София, след като вчера той обяви напускането на телевизията и решението си да не се занимава повече с журналистика. От ГЕРБ не са потвърдили, нито отрекли неофициалните информации.

По-рано тази сутрин в ефира на БНТ Румяна Бъчварова коментира, че не иска да спекулира с името на журналиста Антон Хекимян, но каза за кандидата на ПП-ДБ, че „Васил Терзиев е една добра кандидатура за София“.

Според в. „24 часа“ Хекимян ще оглави нов медиен проект.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.