Разбиха канал за внос на нелегален алкохол от България в Гърция, 21 са арестувани

Многочленна банда е спечелила милиони евро от нелегален внос на алкохол на гръцкия пазар. Снимка „Български новини“

Сред задържаните е и лидерът на групата, по делото има поне още девет души, които са установени

Многочленна банда е спечелила милиони евро от нелегален внос на алкохол на гръцкия пазар, съобщава „Български новини“. Според полицията трафикантите са пренасяли големи количества алкохолни напитки от България, които са били трафикирани за продажба във винарски изби, минимаркети, заведения за обществено хранене и развлекателни центрове в Гърция.

Според полицейското разследване контрабандата е започнала нелегалната дейност през март 2022 г. Нелегалният алкохол от България, е превозван с камиони. Алкохолните напитки са укривани в специално изработени палети, с цел да не бъдат забелязани при проверка.

За временно съхранение на контрабандния алкохол са използвани складове в района на Евия, а нелегалният товар след това е прехвърлян към складове в Атика, където са поставяни фалшиви гръцки етикети върху бутилките. Количествата алкохол са пренасяни към винарски изби, минимаркети, фирми за кетъринг, както и развлекателни центрове в райони на Атика, Солун и други части на Гърция.

От извършените претърсвания в складови помещения, фирми и превозни средства в Атика и Солун са открити 19 588 бутилки алкохолни напитки, 50 000 етикета на маркови алкохолни напитки, два камиона и пет автомобила, 7144 евро, 30 мобилни телефона и редица други атрибути.

Що се отнася до укритите мита и данъци от конфискуваното количество алкохолни напитки, те надхвърлят сумата от 200 000 евро, а според полицейското разследване престъпната организация е трафикирала над 500 000 бутилки, което отговаря на сума от няколко милиона евро незаконни печалби. Конфискуваната сума ще бъде внесена във Влогово-заемна каса, бутилките ще бъдат предадени на митническите органи, а проба от алкохолните напитки ще бъде изпратена за изследване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.