Радев се закани: Слагам вето на бюджета, ако НС не озапти Асен Василев

Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант“, обяви пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите, смята той. 

Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“, добави президентът, цитиран от БТА.

Румен Радев посочи, че само за месец дружеството е натрупало 260 млн. дълг, постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред европейските ни партньори.

Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, смята президентът. По думите му тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Според Радев това отваря и възможност за злоупотреби.

Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра, каза още той.

В отговор на въпрос Радев изрази благодарност към всички екипи от различни структури и звена от Българската армия и доброволци, „които не чакаха указания от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение“. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.