Радев поиска случаят с Мартин Нотариуса да бъде разнищен, ако сме правова държава

Разнищването на случая с Мартин Божанов е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава“. Това обяви пред журналисти в Банско президентът Румен Радев.

Мартин Божанов, известен с прозвището Нотариуса, беше убит в София на 31 януари.

Виждате, че всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо затова продължи и варварското разграбване и превземане на държавата, именно в комфорта на безнаказаността, каза още Румен Радев и посочи, че ще настоява случаят с Мартин Божанов да бъде разнищен докрай.

На въпрос дали този случай доказва наличие на паралелна съдебна власт, държавният глава коментира, че има две опции – или да бъде разкъсана мрежата, в която мафията ни е оплела, или тази мрежа да задуши държавата. По думите на президента е необходима „непоколебима операция за дезинтоксикация на институции, оплетени в престъпни зависимости“. Според него това е истински тест не само за съдебната власт, но и за правителството и Народното събрание. Те сега имат големия шанс да изкарат България на нов път, но ако не успят да го направят означава, че или не могат, или не искат да се справят с мафията, допълни Румен Радев.

Президентът коментира, че ще използва всички инструменти, с които разполага президентската институция, да настоява случаят да бъде разнищен докрай.

Днес той присъства на откриването на Световната купа по ски-слалом в Банско.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.