Пуснаха от ареста кмета Валентин Димитров

Пуснаха от ареста кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, а ръководството на БСП застана зад него.

Той беше задържан по искане на Европейската прокуратура по разследване за измами с европейски средства. Това е първият арест в България по искане на службата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

Кметът беше посрещнат от протест в негова подкрепа пред сградата на полицейското управление. Пред събралите се граждани той благодари за позицията им и заяви, че на този етап не желае да коментира преди да се е провел разпитът му в следствието.

„След разпита ще коментирам. Не искам да правим циркове, интелигентни хора сме… Винаги съм работил само в полза на нашите хора, на Генерал Тошево“, каза кметът, цитиран от БНР.

Според протестиращите срещу ареста Валентин Димитров задържането му е политическа поръчка. С такава позиция излезе и Изпълнителното бюро на БСП, което потвърди думите на общинските съветници от партията, че ще бъде издигнат за трети мандат.

„Приемаме ареста на кмета на Генерал Тошево като политическа поръчка преди местните избори. На територията на общината се преплитат много апетити. Валентин Димитров нееднократно защитаваше интересите на жителите на Генерал Тошево и стана неудобен за определени кръгове“, се посочва в изявлението на ръководството на социалистическата партия.

От БСП посочват, че очакват обективно разследване.

„Сигурни сме в неговата невинност. Заставаме зад него. Издигаме го за кмет трети мандат“, завършва партийната позиция.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.