„Промяната“ прави правителство с ГЕРБ, пък зове Бойко да си даде имунитета

„Имунитетът на Бойко Борисов не трябва да бъде залог за редовен кабинет. Надявам се и вярвам, че този кабинет ще бъде гласуван и ще започнат да се правят промените, за които всички чакаме – най-вече съдебната реформа, Шенген, еврозона, План за възстановяване и устойчивост“.

Така заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП) Мирослав Иванов коментира пред журналисти в Ямбол връщането на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

„Нашата официална позиция е, че призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет, тъй като има огромно напрежение в обществото и съмнение, че той е участвал в едни или други престъпни деяния. Считам, че това трябва да стане ясно на българските граждани и трябва да има обективно разследване. С тази прокуратура силно се съмнявам да е възможно обективно разследване, защото случаят „Барселонагейт“ е известен от 2020 г., не е от вчера“, каза още той.

По думите му отговорността на ПП е огромна в бъдещия кабинет и се очаква сериозен отпор от политическите им опоненти за стабилно правителство, предава БТА. „Предполагам, че в отделните министерства ще има заложени бомби, които една по една ще започнат да изгърмяват. И цялата вината ще се опитат да препишат на точно този кабинет. Много е важно българските избиратели да осъзнаят тежестта на пропагандата, която шества из страната през последните няколко години“, каза още Иванов.

Според него президентът Румен Радев се е включил в една нетипична за президентската институция роля – намеса в конституционните процедури за излъчване на редовно правителство. „Цялата машина на държавния апарат в момента е под шапката на едноличната власт на президента, което е изключително опасно за парламентарната демокрация. Назначил си е службите, сменя посланици, служители в администрацията и държавните дружества“, каза Мирослав Иванов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.