Прокурорът от Перник Бисер Михайлов задържан за побой над жена му

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е задържан заради побой над съпругата му, съобщиха от държавното обвинение. По информация на bTV жената е в болница с мозъчно сътресение.

Арестът е станал през изминалата нощ, а сигналът за побоя е подаден в полицията от дъщерята. Следовател от Софийската градска прокуратура, която поема разследването, е отишъл на място, за да извърши оглед и да разпита свидетели.  

Михайлов е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Ще бъде искан постоянният му арест.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов очаква предложение от разследващите, за да внесе във ВСС искане за отстраняване на Михайлов от длъжност. 

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му Васил беше преназначен като редови прокурор.  

Срещу 19-годишния Васил Михайлов в момента се водят няколко дела, едно от които за побой над приятелката му Боряна Рангелова. В свои публични изяви тя обяви, че освен на нея, синът на пернишкия прокурор посягал и на малката си сестра и на майка си. Васил Михайлов е и с няколко обвинения за хулигански прояви спрямо жители на Перник, а преди дни получи 22 месеца условно за закана с убийство на мъж от града. Преди няколко месеца пък беше наказан с пробация за побой в Созопол.

Самият прокурор Бисер Михайлов беше призован от бившия обвинител номер едно Иван Гешев да подаде оставка след като Михайлов-младши наруши мярката си за неотклонение „домашен арест“ миналата година. Той обаче не сметна за необходимо да се оттегля от професията въпреки проявите на сина си. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.