Прокурорът Кожухаров обяснява пред Сарафов защо е пуснал Начо Пантелеев, който помете Ферарио Спасов

Прокурорът, който пусна Начо Пантелеев с подписка, днес ще трябва да дава обяснения пред Сарафов.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение днес в София прокурора от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров, съобщи Dir.bg, като се позовава на свои източници в държавното обвинение.

Кожухаров е наблюдаващият прокурор по разследването срещу 24-годишния Начо Пантелеев, който предизвика катастрофата на главния път София-Варна край великотърновското село Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. В неделя по решение на Йордан Кожухаров, Пантелеев е освободен от ареста срещу най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Дори не отнели шофьорската книжка на Пантелеев. 

Очаква се да бъде назначена проверка за работата на обвинителя от Окръжната прокуратура във Велико Търново за последните няколко години. Възможно е още днес Кожухаров да бъде незабавно отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Самият обвинител обясни решението си за налагането на най-леката мярка за неотклонение на Пантелеев с аргументите, че 24-годишният мъж от Лясковец не е осъждан и пробата му за алкохол е отрицателна.

„Той има семейство и малко дете. Не мисля, че има опасност да се укрие. В тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно“, заяви пред Нова тв Йордан Кожухаров.

Припомняме, че катастрофата стана в събота около 17 ч. на главния път София-Варна на правия участък преди село Шереметя в посока Велико Търново. 24-годишният Начо Пантелеев и майката на детето му пътували към старопрестолния град, за да купят подарък за детето си, което скоро има рожден ден. Шофьорът обаче управлява белия си мерцедес с превишена скорост на мократа настилка, като застига и удря в задната част колата на Ферарио Спасов. Фолксвагенът на треньора излиза от пътя и той загива на място.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.