Прокуратурата привика Асен Василев на разпит заради Руди Гела (допълнена)

Асен Василев се яви на разпит в Софийска районна прокуратура. „Бях извикан като свидетел за заплаха срещу Радостин Василев. Не знам да има такава“, каза той пред журналисти.

Вчера бе образувано досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо народния представител Радостин Василев. Разследването е за това, че на 25 май 2023 г. в София той е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.

На 26 май и самият депутат (който впоследствие напусна парламентраната група на ПП-ДБ) е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. В края на миналата седмица Радостин Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи, а вчера каза, че се страхува за живота си.

Пред журналисти съпредседателят на ПП каза само, че не се притеснява от разпита му в прокуратурата и че не знае за какво го викат от държавното обвинение. Въпреки че обеща на излизане да разкаже повече на медиите, той съобщи само причината за призоваването му.

Асен Василев коментира и че не знае и защо Радостин Василев се притеснява и от какво, така че да е с охрана от ДАНС, предаде БТА.

В понеделник на разпит отново в Софийската районна прокуратура беше призован и Кирил Петков, но той не се яви. Ден по-рано от пресцентъра му съобщиха, че е в Братислава да открива партиен офис на ПП.

Заради записите, разпространени от Радостин Василев, прокуратурата започна и разследване за престъпления против републиката.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.