Проговори бабата на издирвания за жестокото убийство в Цалапица

Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството продължава. Близки и приятели на момчето смятат, че задържаните близнаци Борислав и Валентин, се опитват да прехвърлят цялата вина на издирвания Рангел Бизюрев.

Бабата на Бизюрев застана пред камерата на бТВ за първи път, за да го призове да се прибере в България и да се предаде.

„Само се моля да е жив. Искам да му кажа да се прибере, да се предаде, да каже истината. Може да не е негова вината, може другите да са виновни и да прехвърлят всичко на него. Ако не се прибере, той остава беглец за цял живот“, казва бабата на Рангел Димитрия Бизюрева.

За последно бабата на Рангел се чува с него на 27 юли.

„Когато разбрахме за Митко, тогава се чухме и попитах какво е станало. Той каза: „Бабо, недей плачи. Всичко ще се оправи“. Това беше. Повече не съм го чула. Баща му беше казал да отиде на летището, да хване първия самолет и да се предаде на първия полицай. Рангел е страхлив, той не може да извърши сам такова нещо. И момчето, лека му пръст, би ли се дало на Рангел сам да го убива? То също ще се защитава“, казва Димитрия Бизюрева.

Рангел е единственият внук на Димитрия, когото е отгледала като дете. 

„Да се прибере, да знаем, че е жив. Естествено, ако е виновен, ще понесе наказанието, няма да го оправдаваме. Щом е виновен, да си понесе наказанието. Както и баща му каза и в затвора да влезе, да знаем, че е тук в България, че е жив“, моли се жената.

След случая тя и съпругът ѝ не смеят да излязат от дома си.

„Страх ни е, първия път дойдоха пред нас, оттогава не смеем да излезем. Те ни нарекоха убийци. Ние с дядото не сме убийци“, казва жената.

Бабата на издирвания за убийството разказа и за последните си срещи с внука си Рангел.

„Прибра се на 20-ти може би към 00:30 или 1:00 ч. и каза: „Бабо лягам, искам да ме събудиш в 4:00 ч., че ще ходя на море“. Стегна си багажа, станах да го изпратя, нищо не видях и не разбрах. После го видях на 23-ти вечерта, пак към 1:00 ч. си дойде. Обадих му се: „Рангелчо, утре си заминаваш, няма ли да си дойдеш да се видим“. Дойде си, пак легна и ми каза да го събудя, че щели да го вземат в 3:00 ч. да го карат до летището. Най-спокойно си приготви багажа и си тръгна. Нищо не съм разбрала да е станало, да е неспокоен. Нито баща му, нито аз, никой не разбра нищо“, сподели Димитрия.

По думите ѝ билетът на Рангел е бил двупосочен.

„Всеки говори, че Рангел се бил заканвал на Митко, но никой не казва защо. Близнакът ми говореше в очите и ме лъжеше. После качва снимка, че е съпричастен с издирването на Митко, обикаля с останалите приятели на Митко да го търси, въпреки че знае къде го е заровил. Затова искаме Рангел да дойде и да се разбере истината“, казва пък майката на Митко.

Според Атанаска Бакалова е възможно Рангел да е заплашен и затова да се крие.

Снощи на поредния протест след смъртта на Митко и приятелите, и близките му призоваха Рангел да се предаде и да каже истината. Протестиращите отидоха и до дома на близнаците Валентин и Борислав и скандираха „Убийци“. Те настояват всички виновни да получат справедливи наказания.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.