Премиерът повтори сто пъти, че не познава Алексей Петров

Премиерът Николай Денков посъветва медиите да се обърнат лично към Бойко Борисов и Кирил Петков, за да разберат за евентуални срещи с Алексей Петров при сформирането на формулата зад кабинета. Самият той не се интересувал от темата и затова не е задал на лидера на ГЕРБ и на съпредседателя на ПП подобен въпрос.

Още в пленарната зала по време на контрола той заяви в отговор на ИТН, че не знае за такива срещи и не познава застреляния бизнесмен, а е научил за подобни твърдения едва след убийството му – от медиите.

„Ако има някакви притеснителни неща, питайте Бойко Борисов, питайте Кирил Петков“, каза пред репортери премиерът.

На въпроса дали самият той е попитал двамата, след като е научил от медиите, Денков отговори: „Не, не съм ги питал, защото не ме интересува, ние изпълняваме управленската и законодателната програма“.

„Аз нито от Борисов, нито от Кирил Петков съм чувал нещо за Алексей Петров, от никого не съм чувал за Алексей Петров. Действително, това, което ви казвам, е така“, потвърди премиерът.

„Никога не съм имал среща с Алексей Петров, никога не съм се чувал по телефона с него, нямам му телефонния номер, не съм участвал в такива разговори“, потрети той.

В отговор на въпроса дали би го притеснило, ако все пак е имало такива срещи на Кирил Петков с убития бизнесмен, Денков призна, че това би го разтревожило, само ако са поемани някакви конкретни ангажименти.

„Ако има нещо, което да е притеснително, то трябва да е нещо конкретно, което аз да не знам“, каза министър-председателят и добави, че до момента не си е проличало да е имало такова нещо.

„Моето твърдение е, че до момента не съм видял нито най-малък елемент на такова влияние. Дали е имало среща, не знам“, каза Денков.

За него не е проблем, че не знае дори и да е имало такива разговори, защото кабинетът изпълнява всичко от договореното, в което лично е участвал самият Денков, а по време на този процес името на Алексей Петров не е споменавано. Управленската и законодателната програма, и съставът на министрите са пред очите ви, каза той пред медиите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.