Предизборно: Гласовете вървят между 40 и 150 лв.

Ако ЦИК каже, караме машините до секциите, обяви главният секретар на МВР

Купувачите на гласове за предстоящите местни избори плащат между 40 и 150 лв., каза главният секретар на МВР Живко Коцев в интервю за Нова тв. 

Най-често обещанията срещу вот са свързани с погасяване на дългове, вересии и получаване на дърва за огрев. „1080 са сигналите за нарушения на изборните права на гражданите. Част от тях са за нарушения на изборното законодателство, други са за унищожаване и повреждане на предизборни афиши и плакати, за корпоративен вот”, каза още Коцев.

В днешния ден всички секционни избирателни комисии ще бъдат обезпечени с физическа охрана и ще създаде условия за законосъобразно провеждане на изборите. Ако решението на ЦИК за машините се промени, МВР ще го изпълни и ще направи всичко необходимо да закара машините до секциите, обясни главният секретар на МВР.

Коцев заяви също, че МВР все още не разполага с доклада на ДАНС за машините. „МВР не разполага с подробности, не е ангажирано на този етап официално”, каза Коцев. Той обаче уточни, че по случая има образувана проверка в Софийската градска прокуратура.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.