ПП-ДБ резил: Билбордовете с „академика” Денков ще бъдат свалени

Резилът ПП-ДБ останаха без едно от основните „послания“ на предизборната си кампания. Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила, че десните брокери са нарушили правилата на кампанията като са издигнали билбордове, които сравняват лика на проваления бивш премиер Николай Денков с образите на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски. Затова билбордовете ще трябва да бъдат свалени. За решението на комисията съобщи първо сайтът „Клуб Z“.

От десницата използват това сравнение между тримата навсякъде в предизборните си мероприятия. В София и Пловдив са издигнали и билбордове. От ГЕРБ са подали жалба в ЦИК срещу това. Самият Борисов днес коментира гневно в Търговище, че опонентите му „експлоатират“ неговия образ и допусна, че може да се обърне към съда.

На днешното си заседание ЦИК се е произнесла в полза на жалбата и е разпоредила на областните управители на София и Пловдив да свалят билбордовете. А Денков ще трябва да плати и глоба. Преди това обаче трябва да се види дали десните ще обжалват това решение в съда, както им позволява законът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.