Пожар и взривове в оръжейните складове на Гебрев изкараха хората от Карнобат на улицата

Пожар и няколко взрива изкараха жителите на Карнобат по улиците тази нощ, съобщи местният сайт „Гласът на Карнобат“. 

Около 0.40 ч. градът бе осветен от червена светлина, а от високите етажи на блоковете се видя и избухналият пожар в оръжейния склад на Емилиян Гебрев, който се намира в района на Погребите, в местността „Чобан дере“ край Карнобат.

Веднага след пламъците последва поредица от взривове, които разтресоха града. Хора, разтревожени от случващото се, наизлязоха по улиците. Районът бе отцепен от полицията. Единични гърмежи продължаваха да се чуват и след 2 часа след полунощ.

Няма пострадали в района на инцидента. Това е вторият пожар в склада на оръжейния търговец за последната една година. По-късно стана ясно, че него не е имало боеприпаси.

Емилиян Гебрев сподели пред bTV, че не може да каже дали има връзка между взривовете преди година и сега.

Припомняме, че складът за боеприпаси край град Карнобат бе разтърсен от експлозия в края на юли м.г.. Това бе петият път през последните години, в който има взривове на обекти на „ЕМКО“, оръжейната компания на Гебрев. Тогава в телефонно интервю пред британския в. „Гардиън“ той заяви, че е 100% сигурен, че руски агенти стоят зад експлозията в склада в Карнобат.

Гебрев, който през 2015 г. оцеля след покушение с „Новичок“, бе категоричен, че няма начин взривът да е случаен инцидент, тъй като в склада не е имало нищо, което да може да избухне без външна намеса.

Българската прокуратура свързва предишните нападения с руски агенти, след като Гебрев изпадна в кома през 2015 г. и представители на западни правителства и разузнавателни служби смятат, че е бил отровен с „Новичок“ от офицери от ГРУ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.