Поредната пушилка: Новият икономически министър разпореди пълна проверка за Панаира

От коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ оттеглиха от дневния ред на Народното събрание за днес текста за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар“ АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив“.  

С проекторешението се предлага парламентът да възложи прехвърлянето на над 16 300 000 безналични акции от община Варна в полза на държавата във връзка с валидно сключен договор за дарение от 2017 година.  

Депутатът от “ПП-ДБ” Даниел Лорер обоснова оттеглянето с мотива, че новият министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил да бъде направен пълен анализ на ситуацията с Пловдивския панаир. 

“Искам да изразя адмирации за светкавичните действия на министър Богдан Богданов и демонстрирания ангажимент от страна на неговата институция държавата най-после да влезе в своята функция и да защити своя интерес. Това е важен сигнал към цялото общество и конкретно към пловдивската общественост, че новоизбраният ръководител на институцията ще търси решения на един от най-наболелите проблеми за града още в първите си дни като министър. 

По думите на Лорер ще се търси решение в рамките на закона:  

“И ще продължим да контролираме действията на всички държавни институции, свързани с казуса”. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.