Помните ли полицая Емил Апостолов, който троши катастрофи като за световно? Продължава да безчинства

Трима души от столичния квартал „Младост“ твърдят, че са нападнати и бити от полицай, предаде Нова ТВ.

Оказва се, че това е стар познайник на властите – на 31 декември той предизвика няколко катастрофи, а след кратко издирване бе установено, че е служител на Второ Районно управление на полицията.

Докато тече разследването, се очаква полицаят – Емил Апостолов, да бъде отстранен временно. По непотвърдена информация мъжът е бил задържан снощи. 

Един от пострадалите твърди, че на 13 май бил със семейството си на пейка пред блока, когато полицаят излязъл и ги нападнал, по думите им, без причина. „Не каза нищо. Излезе със сина си. И двамата имаха медицински маски… и просто ни пребиват“, разказа пострадалият Ясен Колев. 

Колев допълни, че е паднал, след като Апостолов го е ударил в гърба. 

Съпругата му – Полина е с няколко фрактури. „След като мъжът ми беше нападнат, аз скочих и започнах да питам защо го прави. Тогава той ми хвана ръката и я изви. След това последва удар в главата и силен ритник в стъпалото“, каза жената. 

Зарастването на фрактурите ще отнеме 30-40 дни и ще се наложи рехабилитация. 

„Имам шевове по устата и хематоми на главата“, разказа друг пострадал – Калин Карамфилов. По думите му е удрян с юмруци. 

И тримата твърдят, че никога не са имали конфликти с Апостолов. Ясен Колев обясни, че никога не е разговарял с полицая: „Домоуправител съм на другия вход и нямаме контакти. Излизаме с децата в градинката, докато той стои сам на пейката и може би това го е провокирало“.

„Живеем в един вход. Поздравяваме се, когато се видим. Не сме имали конфликти“, твърди Карамфилов.

По случая тече разследване.

Емил Апостолов е заплашвал и други хора от блока, твърдят пострадалите.

„Чистачката на входа ни каза, че я е заплашвал, че ще й счупи ръцете и краката, ако я види още веднъж. Жената отказа да чисти след това“, обясни Полина Колева. Според съсед Апостолов е заплашвал и друг, живеещ във входа му с думите, че „до пет години ще е мъртъв“. 

След случая полицаят е предал доброволно личното си оръжие. А Полина се страхува да не я нападне отново.

„Всеки път се притеснявам дали няма да е долу. Страхувам се за мен и семейството ми“, обясни жената. 

В прокуратурата (най-вероятно Софийска районна прокуратура) тя обяснила, че се страхува за живота и семейството си, като оттам отговорили, че е най-добре да си сменят адреса, твърди още пострадалата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.