Отлагат погребението на Ангел Христов

Погребението на Ангел Христов – известен като един от братя Галеви, е отложено от МВР.

Вчера стана ясно, че Ангел Христов – Геле, който заедно с Пламен Галев напусна страната, след като двамата бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт, съобщава Struma.bg.

Не е ясно как издирваният с червена бюлетина от Интерпол Геле е минал границата, без да бъде арестуван.

По непотвърдена информация той се настанил в имението си в Ресилово, където се почувствал зле и починал от инфаркт.

Погребението, което трябваше да е днес, е спряно, съобщава БНТ. Спирането е във връзка с разследване на начина, по който Христов се е прибрал в България, без за бъде задържан за излежаване на присъда.

„Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях“, коментира пред „24 часа“ архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Двамата братя бяха осъдени за организирана престъпна група, ръководител на която бил Галев, а Христов – участник. Чрез нея те извършвали рекет, изнудвания. Срещу тях се водеха дела и за отнемането на тяхно имущество.

Последно имената им бяха замесени в изчезването на Янек Миланов от Дупница, за когото се твърдеше, че последно е видян да се качва в автомобила на гард на Галеви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.