Почна се! Първи сигнали за купуване на гласове

В МВР има сигнали за подготовка за извършване на незаконни действия за манипулиране на изборните резултати, образувани са и първите производства. Това каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който беше официален гост на честванията по случай националния празник на Република България, състояли се пред Паметника на Свободата на връх Свети Никола, информира БТА.

Той посочи, че по производствата текат съответните действия и не може да коментира подробности. От думите му стана известно, че става въпрос за конкретна партия, която има осъдителна присъда и споразумение.

„Вече има данни от предходните избори, в осъдителните актове става ясно кой е купувал гласове“, отбеляза Демерджиев.

Той изрази мнение, че с връщането на хартиената хартиената бюлетина активността на тези, които искат да манипулират изборните резултати, се повишава. „Аз съм предупредил нашите структури, нашата активност също ще бъде значително по-висока, вниманието ни ще бъде по-голямо, опитът, който натрупахме, е значителен. Вярвам, че имаме сили, имаме воля категорично да противодействаме“, увери министър Демерджиев.

По-рано в Пловдив Демерджиев заяви, че вярва, че машинният вот ще се проведе безпроблемно и записването и излъчването на броенето на изборните резултати ще мине без сътресения.

„Набелязали сме местата, където вотът често се променя, набелязали сме местата където има необичайно много преференции, така че на всички тези места ще подходим с особено внимание“, заяви вътрешният министър, цитиран от БНТ.

Подготовката за техническото обезпечаване е било предизвикателство за МВР, но проблемите вече са отстранени. В Пловдив той награди с почетни знаци и медал четирима души извършили граждански арест, след който извършителят е получил ефективна присъда за грабеж.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.