Пловдивски лекари спасиха бебе, изпаднало в клинична смърт

Пловдивски лекари спасиха живота на новородено бебе.

Медийне проплаква 21 минути след появата си на бял свят  в 35-та гестационна седмица и тежи 2300 грама. Изведена е от клинична смърт, причинена от тежка асфикция, но състоянието й е усложнено. По спешност е преведена в Отделението по неонатология в  УМБАЛ „Пловдив“

„Веднага поставихме момиченцето на изкуствена вентилация и започнахме лечение със сърфактант, за да разгърнем белия дроб“, обясни началникът д-р Славея Неделчева. Здравето на новороденото постепенно се стабилизира и бебето е адаптирано към самостоятелно дишане на атмосферен въздух.
Малката бе изписана от болницата, за нея вече ще се грижат родителите й, но д-р Неделчева ги увери, че вратата на отделението е винаги отворена за тях. Могат да идват при проблеми, за консултации, а и да споделят радостите си. Медийне е трето дете в семейството, което я е чакало да дойде на бял свят с огромно нетърпение след известни неблагополучия.
Неонатологията в бившата Окръжна болница е най-голямото специализирано звено в цяла Южна България. „Добрият изход е резултат от работата на екипа от професионалисти, както и на отличното оборудване с най-модерната медицинска апаратура“, посочи завеждащата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.