Пловдивски катаджия взел 300 лв. подкуп, за да купува канцеларски материали

Вече бившият пътен полицай от Пловдив Матей Матов призна пред Окръжния съд, че е взел подкуп от 300 лв., за да купи с тях канцеларски материали за ръководения от него отдел.

„Пишех докладни, че нямаме необходимите консумативи, но нямаше положителна реакция“, заяви Матов. „Така наречените спонсорства ли имате предвид?“, попита в този момент съдия Веселин Хаджиев. „Не, но не похарчих сумата за лични нужди“, отвърна подсъдимият. 

Той призна вината си и по четирите повдигнати му обвинения – за вземане на подкуп, за прикриване на нарушители, за подбуждане към престъпление и за съставяне на неверни официални документи.

На 20 ноември 2021 г. негови колеги спрели шофьор за проверка, той се оказал неправоспособен и те свалили  регистрационните табели на колата. На следващия ден Матов  се свързал с него, поискал му 300 лв. подкуп и два дни по-късно получил парите. Тогава посъветвал шофьора да твърди, че номерата на автомобила не са сваляни, и на 8 декември му ги върнал. Дотогава стоели в кабинета на Матов. А на колегите си катаджията дал инструкции да заявят, ако някой ги попита, че не си спомнят случая. В крайна сметка Матей Матов беше задържан след проверка на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР и впоследствие уволнен.  

Предстои произнасянето на присъдата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.