Плевнелиев с неочакван коментар: Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще дадат път на Радев

Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще дадат път на Радев. Това ще бъде историческа и стратегическа грешка“, коментира президентът (в периода 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в интервю за „Здравей, България” по Нова тв. По думите му кабинетът ще остане до 2026 година, когато предстои голямата битка за бъдещето на страната ни.

„Всички демократично мислещи хора в България разбраха кой е Радев и ще има големи съмнения за сътрудничество между Борисов и Радев. Това ще бъде пагубно за Борисов”, категоричен е той.

Плевнелиев прогнозира, че 2026 г. ще бъде тежката година, в която всичко в България може да се промени.

„Всичко в момента води в тази посока. Това е годината, когато ние ще видим амбициите на Радев като най-висшия представител на русофилството и руските хибридни агресии в България да вземе своите решения. Тогава свършва президентският му мандат. Той прави модела „СИРИЗА”. Атакува всяка политическа партия, която би могла да стане силна, за да може да държи партиите разделени. За да може през 2026 година, с неговата амбиция, вече да бъде министър-председател, плюс кмет на София,  който идва от средите на русофилите в България”, е мнението на Плевнелиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.