Петричкият кмет Димитър Бръчков държи местното РПУ, готви се за служебна победа на изборите (сигнал)

Плачещият за арест кмет на Петрич Димитър Бръчков се готви за служебна победа на местните избори на 29 октомври с масово и безнаказано купуване на гласове, алармира източник на Narod.bg от югозападния град. Информацията сочи, че Бръчката реално държи в ръцете си местното РПУ, тъй като началникът му гл. инспектор Илия Тупаров изпълнявал заповедите на кмета, сякаш са сведени от вътрешния министър Калин Стоянов.

Ченгесарската връзка на Димитър Бръчков в случая минава през Борислав Гецев, бивш служител на сектор „Досъдебно производство“ в ОД на МВР-Благоевград. В Петрич му се носи славата, че прикрива престъпници срещу пари, като например братята Бейнур и Неджет Исим от село Яворница, от които е пропищял целият регион.

Местните са наясно, че Боби Гецев участва в манипулациите на Бръчков, с когото са близки покрай брата на ченгето – съученик на компрометирания кмет.

Кадровата политика на РПУ-Петрич идва изцяло от Борислав Гецев, а се диктува от местната власт, разбирай Димитър Бръчков, ясен е източникът на Narod.bg.

Същият изпълнява длъжността началник на „Криминална полиция“ от 6 години и явно върши добра работа на Бръчката, защото и при най-малкото разклащане на стола му кметът привиква местните полицейски началниците и им дърпа ушите.

Най-важната задача на Боби Гецев сега е да осигури безпроблемното купуване на гласове в полза на Димитър Бръчков за местните избори, а за отплата ще се издигане му до поста началник на Районното управление в Петрич.

Източникът на Narod.bg разкри още, че с протекциите на кмета Боби Гецев създал подходящия комфорт над криминалния контингент покрай вота, като обещал протекция дори над дилърите, които обаче също ще работят за изборите с пазаруване на избиратели за „правилния кмет“.

В Югозапада се говори, че Боби Гецев и брат му били незаконни деца на бившия щатен служител на ДС, шеф на Шесто управление за региона и екс началник на ГКПП – Кулата Юри Смуков – политическият баща на Бръчката. Приликата им е очевадна, смята информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.