Петльовден в пленарна зала: Радостин Василев налетя на Искрен Митев

Днешният Петльовден в пленарна зала ще бъде запомнен с това как Радостин Василев налетя да бие депутата от ПП Искрен Митев, който го нарече „предател“. Случката се разигра извън обсега на камерите в залата, на изхода от нея, от лявата страна на председателското място.

Екшънът стартира, след като шефът на парламента Росен Желязков не разреши на независимия вече народен представител Радостин Василев да зададе втори въпрос по време на блицконтрола, като му обясни, че има право само на един. В този момент депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев тръгва да излиза от залата, минава наблизо и му подвиква, че предателите имат право само на един въпрос, разказа по-късно пред репортери в НС самият Василев.

В отговор независимият депутат напада колегата си от ПП с юмруци.

Той от своя страна твърди, че когато отивал до тоалетната, Митев го бутнал с рамо. За успокояване на страстите не се наложи да се намесят квесторите, а председателят на НС Росен Желязков прекъсна говорещия в този момент на трибуната Борислав Гуцанов, за да проследи с поглед ситуацията.

След срамните събития Искрен Митев публикува снимка и своя коментар за случилото се в профила си във Фейсбук, като сравни Василев с „мутра“ и го нарече „слабак“ и „предател“.

„Истината боли. Истината, че е „Предател“, днес явно нарани един слабак. А слабаците, когато са най-безсилни, налитат на бой. А когато налитат на бой, обикновено блъскат, викат и размахват некоординирано ръце и в крайна сметка показват единствено колко са нелепи….“, написа във Фейсбук депутатът от ПП.

„Поредният лош пример. Първо предаде ИТН, после предаде нас, а сега иска да покаже, че е приемливо да се държи като някаква „мутра“ в Парламента. Проява на агресия виждаме твърде често напоследък в Парламента и ако вербалната такава можем да подминем, то физическата е напълно недопустима. Какво остава, когато е съзнателно предизвикана извън обсега на камерите. Затова ли ви пратиха хората в парламента? Да блъскате тези, които имат смелостта да ви кажат истината? Пардон, никой не ви прати, вие нямаше да бъдете тук без тези, които днес плюете“, възмущава се още Искрен Митев.

Радостин Василев пък разказа пред медиите, че само малко е поразрошил перчема на колегата от ПП, като обясни как: „леко като платно на корабна мачта, но не сме го удряли, не е бит“.

„Наложи се леко да му разроша перчема. Това е свързано и с днешния празник на мъжествеността – той показа своята мъжественост и си тръгна. Квесторите го изгониха, защото няма нужда от лични конфронтация и обиди“, обясни той.“Искрен Митев се провикна, че предатели имат право само на един въпрос. На този човек никой не му обръща внимание. Той е свързван в НС само с глупости“, коментира независимият народен представител.

„Честит Петльовден на всички, явно Искрен Митев днес празнува особено активно, той е едно от най-известните петлета в НС“, добави Василев по адрес на Митев. „Той народът ще ги бие скоро, няма нужда Радостин Василев да бие. Не искам да комуникирам с него, той по всякакъв начин си търси изява“, коментира той.

Двамата не за първи път влизат в пререкание с взаимни обиди и квалификации, за което свидетелства и видео от предишен техен словесен двубой.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.