Пеевски: Защо БСП се напрягат, изпращаме на Украйна неизправни ракети?

С проекторешението за допълнителна военна помощ за Украйна се предоставят боеприпаси и неизправни ракети, каза пред журналисти Делян Пеевски, народен представител от ДПС, цитиран от БТА. Той е съвносител на решението.

Разбрах, че БСП са създали някакво очакване и някакво напрежение – не разбирам за какво е, коментира депутатът изявлението на народния представител Атанас Зафиров.

На въпрос дали има опасност за диалога между формациите, които подкрепят правителството, с оглед на критиките от по-рано днес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че при евентуални балатожи „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да подкрепят кандидатите на ГЕРБ, Пеевски посочи, че местните избори и централното управление са нещо различно.

Той бе категоричен, че ДПС ще бъде балансьор за всичко важно за държавата и нейния атлантически път на развитие, но не и между отношенията на ГЕРБ и ПП-ДБ.

Относно сроковете за приемане на законопроекта за изменение на Конституцията, Пеевски посочи, че на 6 октомври той ще бъде гласуван на първо четене, което реално няма да е точно първо четене, тъй като няма да бъде събрано мнозинство от три четвърти и затова реалното първо четене ще е след два месеца – на 6 декември.

След това на 13 декември ще има Комисия по конституционни въпроси, на 14 декември ще е второ четене, а на 15 декември ще е трето четене на Конституцията, уточни депутатът.

Убеден съм, че никой няма да си позволи да спре атлантическият път на развитие на България, каза още Пеевски във връзка с предстоящите промени на Конституцията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.