Пеевски за Радев: Видях колко е важно да отнемем пълновластието на един главозамаял се властолюбец

Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието“, коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод острата критика на президента за Конституционните промени. 

Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния ѝ смисъл, допълва Пеевски.

И още:

„Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието. Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които слава Богу изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента. И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата.

А когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си.

Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща.“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.