Пеевски: Това атлантическо правителство трябва да го има, вредно е да влезем в цикъл на служебни кабинети

Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата“, каза пред журналисти в парламента председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран от БТА.

Той посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори.  „Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората“, посочи той. 

Пеевски бе категоричен, че от ДПС не искат министри, нито заместник-министри, нито сега, нито след ротацията. „За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка“, добави той.

По думите на Пеевски сглобката е стабилна. Не виждаме проблеми, ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, които сме подкрепили – няма да има никакви проблеми, добави той. 

На въпрос дали досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е негово решение. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.