Пеевски: Пълна подкрепа за „Пирогов“, партиите да не кадруват в болниците!

„Заявяваме своята пълна подкрепа за „Пирогов“ и призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците заради лични свои интереси.

Това пише в официална позиция председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Припомняме, че днес се разбра, че шефът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста си. Като представител на държавата в Съвета на директорите е вписан доц. Константин Димов. Заповедта, подписана от министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков е от 27 ноември. Мотивите за освобождаването на Валентин Димитров са констатираните нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

Движението за права и свободи ще предложи на партньорите в евроатлантическото мнозинство, парламентът да вземе спешно решение, с което да задължи Министерския съвет за незабавно и ускорено изграждане на Националната детска болница, като реализира проекта съвместно с обществените организации, ангажирани с темата.

За „Лукойл“ вече разговарях с Делян Добрев от ГЕРБ и го подкрепям напълно за това, което смята да предложи – дерогацията за „Лукойл“ да бъде прекратена от 1 януари 2024 г. Очаквам той да продължи разговорите с лидерите за постигане на парламентарна евроатлантическа подкрепа, добавя още Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.