Пеевски беше попитан от журналистите за решението на ГЕРБ да номинира за кмет на София Антон Хекимян, но отказа коментар.

„Не! И няма да подкрепяме в София никой! Да се знае! Дори и на балотажа“, каза Пеевски.

До момента кандидатите за кмет на столицата: Васил Терзиев (ПП-ДБ, „Спаси София“); Ваня Григорова (БСП, „Левицата“); Деян Николов („Възраждане“); Ивайло Вълчев („Има такъв народ“); Вили Лилков („Синя София“) и депутатът Радостин Василев (независим).

На въпрос относно Руската църква, Пеевски коментира, че тя трябва да отвори и храмът не може да е заключен.

„Правителството трябва да отговори на тези въпроси и веднага да се задействат църквата да се отвори. Надявам се, че премиерът ще вземе отношение“, каза още Пеевски.

Относно искането на БСП за изслушване на председателя на ДАНС за „мистериозния доклад“ относно експулсирането на руски свещеници, депутатът посочи, че това е чудесна идея.

Депутатът е категоричен, че не трябва да има критиките нито от страна на политиците, нито от страна на службите, защото това вреди на България.

„Според мен ДАНС не трябваше да излиза с позиция по казуса, но не трябваше и от другата страна да има този тон“, подчерта Пеевски.

„Нека да го изслушаме председателя на ДАНС по темата. Но важното е следното – темата е ясна, щом са преценили службите, че има данни, това се е случило вече, тези лица не са в България, които са вредили на българската държава“, коментира той.

Според Пеевски сега въпросът е защо една църква в центъра на София е затворена, от кого и по каква причина.

Попитан за процедурните правила за промените в Конституцията и дали са се отказали напълно от идеята за смяна на националния празник, Пеевски каза, че не са се отказали и между първо и второ четене това ще го решат.

На въпрос за промените в Конституцията, относно главния прокурор, депутатът каза – един мандат, пет години. Това ще го внесем ние като предложение, добави Пеевски.