Отврат! Жена друса кючек върху линейка, викната по спешност

Видео на жена, която друса кючек върху линейка, възмути потребители на социалната мрежа Фейсбук. Клипът е публикуван на 8 септември с коментар „Петъчно настроение“.

На кадрите се вижда как близките на жената се опитват да я свалят от линейката, но тя отказва да слезе.

Видео гледайте ТУК.

Случаят е от сливенското село Градец, в което живеят над 4500 души. Екипът на Филиала за спешна медицинска помощ от Котел е извикан на адреса заради тежкоболна жена с дихателна недостатъчност. Лекарите я преглеждат, а след като се връщат към линейката виждат забавляващата се компания.

„Жената се беше качила върху предния прозорец на линейката. Близките ѝ я свалиха. 25 години съм шофьор на линейка и от ден на ден е по-зле. Нямаме подкрепа от реда. Отиваме с голи ръце. Мисля, че е редно да има и полиция с нас. Колеги са бити, обиждани. Има много случки. Този случай беше зрелищен, някаква дива музика“, обясни шофьорът на линейката, цитиран от bTV.

Налага се медиците да изчакат, докато жената се натанцува и да бъде свалена. В същото време това е единствената линейка, с която разполага спешният център в Котел.

„Понякога има нормални хора, които наистина имат нужда. Понякога са подигравки, викат те за глупости. Миналите години имаше доста фалшиви сигнали. Гледаха ни сеира за колко време ще стигнем до Градец“, добави шофьорът на специализирания екип.

В момента цялата фамилия е напуснала Градец за работа в чужбина.

Това е изключителното неуважение към този, който си върши работата. Най-вероятно тези хора даже не могат да оценят самата дейност на спешните медици. Те могат да преценят, че имат нужда от тези хора, но след това оценката е никаква, тъй като линейката се превръща в едно място за развлечение. Липсва оценката в поведението на тези хора. С тези думи бившият директор на болница „Пирогов“ доц. Спас Спасков коментира кадрите от клипа с кючека пред Нова телевизия.

По думите му това, което е притеснително е, че подобни случаи са масови. 

„Голяма част от хората не могат да направят оценка на своето поведение и на последиците от него. Според мен в случая липсва и обучението на хората в тази посока – те вероятно не са посещавали училище и никой не им е казвал кое е подходящо и кое не. Това според мен е по-тежкото“, посочи той.

На въпрос дали следващия път спешните медици ще се замислят дали да поемат случай в квартала, в който жената игра кючек върху линейката, доцент Спасков подчерта:“ Слава Богу, голяма част от лекарите могат да оценяват своето поведение и не биха взели пример от този случай. Ето нещо, към което тези, които вършат подобни простотии – трябва да се замислят. Какво предизвикват и какво ще им се стовари на главата в бъдеще от едно такова поведение“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.