Отлюспването започна! „Промяната“ в Бургас отлъчи Бачийски, бил вреден за имиджа

„Промяната“ в Бургас отлъчи Константин Бачийски, който бе избран за депутат от листата на ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание.

Общинското ръководство официално е прекратило сътрудничеството си с него, съобщават от местната организация, цитирани от Флагман.бг.

От партията са изпратили позиция, зад която се твърди, че стои активът на ПП в Бургас.

„Действията му противоречат на убежденията на членовете ни и вредни за имиджа и дейността на структурата“, пишат в декларация от „Продължаваме промяната“ в Бургас.

Цялото съобщение, изготвено от Ръководството на „Промени Бургас“:

Общинското ръководство на местната структура на Продължаваме Промяната в гр. Бургас официално обявява, че прекратява сътрудничеството си с Константин Бачийски, лидер на ПП „Средна Европейска Класа“ (СЕК). Това включва и прекратяване на общи политически действия и инициативи с ПП „Средна Европейска Класа“, докато Бачийски е неин председател.

Решението идва след задълбочен анализ и обсъждане на действията на Председателя на СЕК преди, по време и след кампанията за местни избори.

Изготвен е доклад, представен пред структурата в Бургас и Изпълнителния съвет на ПП „Продължаваме Промяната“, който оценява политическите послания, активност и действия на Константин Бачийски като противоречащи на убежденията на членовете ни и вредни за имиджа и дейността на структурата в Бургас, както и гражданите, които тя представлява.

Основните причини, довели до това решение, включват:

Некоординирани и несъгласувани действия и пълна липса на екипност;

Недобронамерени публикации в медии и социални мрежи от лица от близкия кръг на Константин Бачийски;

Политическо говорене и послания в разрез с принципни позиции и политики на ПП „Продължаваме промяната“;

Объркваща подмяна на оригиналния бранд на СЕК, с цел позициониране на местно ниво като „оригинала на Продължаваме Промяната в Бургас“.

Въз основа на тези факти, Общински съвет „Промени Бургас“ заявява, че към момента е невъзможна форма на сътрудничество с Константин Бачийски и ПП СЕК. Това решение е взето в интерес на защита на интегритета и ценностите на бургаската структура на ПП „Продължаваме Промяната“ и се отнася до общата работа само на местно ниво, без да засяга националното коалиционното споразумение, за което се взимат решения от националните органи на партията.

Позицията е публикувана във Флагман.бг и споделена във фейсбук страницата на Продължаваме промяната-Бургас.

Бачийски бе кандидат за кмет и общински съветник от листата на партията си „Средна европейска класа“, след като ПП и ДБ не можаха да се разберат за един кандидат-кмет в Бургас. Спорът бе между Бачийски и депутата на ДБ Димитър Найденов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.